Schrijfopdracht in WinToets met WTTekstverwerker

Gebruikers van WinToets 4 EXPERT of SUITE hebben naast de gewone tientallen vraagtypes, ook de beschikking over Opdrachtvraagtypes. Met één daarvan is het mogelijk cursisten een schrijfopdracht te geven.
Door: Allard Bijlsma

Met de Tekstverwerkingsopdracht kan een docent een schrijfopdracht geven aan de leerling. Die kan als opdracht in WTMaak worden voorbereid, los of midden tussen andere vraagvormen. Hierbij kan de cursist in WTAfname een tekst worden getoond om aan te passen, of een leeg werkblad aangeboden worden. De tekstverwerker kent alle basismogelijkheden voor tekstopmaak, tot en met spellingcontrole aan toe. Als naar een volgende vraag wordt gebladerd, wordt de tekst automatisch beveiligd opgeslagen. Vanuit WTAnalyse kan de docent alle teksten terugkijken en beoordelen. Groot voordeel van werken via WinToets is, dat een tekst nooit verloren kan gaan (zoals snel kan gebeuren bij het werken in Word) en dat het hele proces beveiligd en met automatisch backups in een netwerk kan plaatsvinden. Via kopiëren en plakken kunnen leerlingen, op deze manier ook een al thuis geschreven schrijfopdracht inleveren op school.

nwe_tekstverwerker_01

[ via een voorgestructureerde tekst, kan een leerling een bestaande tekst aanpassen ]

Nieuwe mogelijkheid
In WinToets 5.0 komen we met een update van dit programma. Het is nu ook mogelijk real-time woorden te tellen. Leerlingen moeten vaak een tekst schrijven met een aangegeven vaste lengte. Scholen die dat willen kunnen daar ook al in versie 4.0 over beschikken. Een update van WTTekstverwerker staat hiervoor in onze [ updatepagina | inlog via standaard WinToetsinlog ].

nwe_tekstverwerker_02

[ de nieuwe balk, die onder meer nu het aantal gebruikte woorden weergeeft ]

Werkt u op een school of in een bedrijf, dan zal u meestal niet zelf kunnen updaten. Vraag daar dan naar bij uw systeembeheerder/ applicatiebeheerder. Hij/zij heeft via ons een inlog ontvangen voor onze updates. Komt u er helemaal niet uit, stuur dan een e-mail met uw vraag naar ons via dit [ formulier ].

In ons programma Quayn, zit ook de mogelijkheid een schrijfopdracht te geven. Gebruik hiervoor het vraagtype Essay. [ meer over Quayn ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s