Update WinToets 4.0.283: de laatste voor het uitkomen van versie 5.0

Deze week hebben we na ruim een jaar weer eens een nieuwe setup en updates van WinToets 4.0 geplaatst. Hierin zijn alle aanpassingen van het afgelopen jaar verwerkt.
Door: Allard Bijlsma

Sinds 2008 werken we daarnaast al aan een versie 5.0, die zijn voltooiing begint te naderen. Versie 4.0 zullen we de komende jaren nog wel blijven onderhouden en van support voorzien. Alle nieuwe mogelijkheden zullen echter per dit najaar alleen nog in versie 5.0 beschikbaar komen. Versie is 5.0 is straks gratis voor 4.0-gebruikers, dus daar zijn geen kosten aan verbonden. Versie 4.0.283 is voor ons dus een soort van een einde van het tijdperk 4.0. De komende jaren zullen WinToets en Quayn verder in elkaar gaan overvloeien en een mooie combi gaan vormen voor vrijwel elke vorm van toetsing.

Veel instellingen waar we komen werken nog met de versie 4.0.50, de allereerste 4.0 die begin 2008 is uitgekomen. In deze versie zitten niet de vele honderden vernieuwingen die we sinds die tijd hebben ingebouwd. Velen weten niet dat WTMaak een export heeft naar Socrativ of dat je bij een tekstverwerkersopdracht een leerling een Nederlandse of Engelse spellingchecker kan aanbieden, maar die ook kan verbieden. We hebben dat het afgelopen jaar ook pas ingebouwd. Op het moment dat instellingen overgaan op versie 5.0, zullen dus vaak niet alleen de vele echt nieuwe zaken beschikbaar komen, maar soms ook de vele honderden vernieuwingen uit 4.0, die zijn gemist omdat er vaak geen goed updatebeleid is geweest.

We hebben de afgelopen weken ook de gehele help bij versie 4.0 weer eens onder handen genomen. Over een maand komt deze help online beschikbaar. Die beschrijft  nu ook alle vernieuwingen in versie 4.0 van de laatste zes jaar. Instellingen die voorlopig met versie 4.0 blijven werken, kunnen daar terecht voor een actueel beeld van alle mogelijkheden.

>> Naar lijst van vernieuwingen
>> Naar nieuwste setups voor stand alone en netwerk [inlog vereist]
>> Naar updates [inlog vereist]

Vanaf volgende week gaan we vooral nog aandacht besteden aan de komende versie 5.0. Voor wie niet op vakantie is, een mooie manier om al vast te gaan zien wat er gaat komen.

wt40_tekstverwerker_600-2

[ Engelse spellingcontrole  toestaan vanuit WTMaak en beschikbaar stellen bij een Opdracht | Tekstverwerker ]

wt40_socrativ

[ export naar Socrativ, voor het afnemen van toetsen op een smartphone | EXPERT- of SUITE-versie benodigd]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s