[serie] WinToets 5.0 | Wat is er nieuw?

We werken hard aan WinToets 5.0 bij DRP. Versie 5.0 wordt de eerste grote update sinds 2008. Sinds die tijd zijn er wel ruim 250 updates van versie 4.0 uitgekomen. Deze zomer besteden we een aantal keren per week aandacht aan de mooie nieuwe mogelijkheden van versie 5.0.
Door: Allard Bijlsma

Er zijn inmiddels zo’n 1300 instellingen in Nederland die hun toetsen lokaal afnemen met WinToets 3.1 of 4.0. Dit zijn veel scholen, maar ook bedrijven, ziekenhuizen en (overheids)instellingen. WinToets wordt geroemd door zijn stabiliteit en betrouwbaarheid en de mogelijkheden het toetsproces optimaal te beveiligen en te monitoren in een netwerkomgeving. Ondanks het feit dat we met Quayn ook een cloud toetspakket ontwikkelen, neemt het aantal gebruikers nog steeds verder toe. WinToets 5.0 is naast Quayn te gebruiken en via de versie SUITE heeft men dan ook nog eens de beschikking over een converter, veilige browser en meer. Allemaal zaken die WinToetsgebruikers al jaren kennen, maar die ook handig of zelfs noodzakelijk zijn, als u met Quayn gaat werken.

De komende weken zal ik regelmatig iets laten zien van de nieuwe versie 5.0. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk van 4.0 te laten zoals het is en alleen dat aan te passen waar dat noodzakelijk was.
Enkele van de vernieuwingen die 5.0 gaat bieden:

  • Programma’s zijn allemaal gevat in een nieuwe look, zonder dat aan de werking of plek van de knoppen veel is gewijzigd.
  • HTML-opmaak in alle tekstvakken. Hiermee zijn nu tabellen mogelijk en tonen alle teksten zich via WYSIWYG.
  • Het kunnen slepen van afbeeldingen vanuit een browser in elk tekstvak of op bronknopjes.
  • Er zijn  nieuwe onderdelen, zoals WTDiagnose en WTConverter voor meer controle en voor het uitvoeren van batchhandelingen [EXPERT en/of SUITE].
  • Er zijn nieuwe en verbeterde imports/exports zoals naar en van Prowise, IMS QTI, BlackBoard [EXPERT of SUITE].
  • Vanuit de SCHIL zijn nu alle mogelijkheden direct toegankelijk. Ook is vanuit de schil direct een TST- of WTA-bestand te starten.
  • Diverse vraagtypes zijn uitgebreid, zoals de gatentekst- en comboboxvraag.
  • Toetsen kunnen uitgewisseld worden met Quayn. Analyses vanuit Quayn kunnen in WTAnalyse verder verwerkt worden [EXPERT en/of SUITE]..

Versie 5.0 is gratis voor gebruikers van dezelfde subversie. Zo kunnen PRO-gebruikers naar 5.0 PRO, EXPERT-gebruikers naar 5.0 EXPERT en gebruikers van EXPERT + de EduBouwdoos, gratis naar versie 5.0 SUITE. De SUITE-versie bevat ook alle onderdelen uit ons nieuwe programma QuaynSupport, dat daardoor een must is voor alle instellingen die ook Quayn gebruiken. Combi-licenties van WinToets en Quayn zijn straks mogelijk op basis van gebruikersaantallen. WinToets 5.0 draait op elke Windows-pc en in een Windows-netwerk. MAC-gebruikers kunnen alleen met Quayn aan het werk.

Volg dit weblog en u bent straks op de hoogte van alle vernieuwingen, op het moment dat versie 5.0 zal uitkomen. Alle huidige klanten krijgen persoonlijk bericht als 5.0 beschikbaar komt. Versie 5.0 vergt een nieuwe schone installatie in het netwerk, maar kan wel gewoon naast versie 3.1 of 4.0 draaien. Een geleidelijke overstap is dus mogelijk.

suite02_06-2011

[ vanuit de Schil zijn nu ook alle extra onderdelen direct toegankelijk | bèta ]

wt41_wtmaak01_600

[ wie herkent het nog: WTMaak in een compleet nieuwe look ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s