[2] WinToets 5.0 | Nieuwe look

Alle programma’s binnen het pakket WinToets zijn voor versie 5.0 opnieuw vormgegeven. De standaardkleur blauw (aarde) met hier en daar een vleugje oranje/rood (mars), komt in elk onderdeel weer terug.
Door: Allard Bijlsma

We hebben ervoor gekozen zeker 90% van de indeling van alle bestaande schermen intact te houden, zodat gebruikers snel zullen kunnen overstappen. Met name WTMaak is toch nog sterk veranderd. We hebben gekozen voor een versimpeling van de bediening en minder menu-keuzes aan de ene kant, maar ook voor een uitbreiding van de editor-mogelijkheden. De minst gebruikte opties zitten nu onderaan op de statusbalk. Voorbeelden hiervan zijn de Tijdlimiet en Belasting. Het aantal sneltoetsen is verminderd. Sneltoetsen naar de previews zijn gehandhaafd. Bij de opstart wordt een gebruiker alleen nog geconfronteerd met de verplicht in te voeren velden en niet meer alle mogelijke invoervelden. De rest is facultatief via tabbladen bereikbaar.

wtmaak_opstarten_00_600

[ alle startschemen van WTMaak zijn ook nieuw vormgegeven | minder velden zijn nu standaard in beeld | bèta ]

wtmaak_bovenkant_600

wtmaak_onderkant_600

[ standaard boven- en onderkant van WTMaak | links de bekende sneltoetsen | midden het nieuwe editor-menu en rechts de bekende knoppen voor bronnen en de help | bèta ]

wtmaak_opstarten_01_600

[ een hotspotvraag in het vernieuwde WTMaak 5.0 | in principe is hier weinig veranderd sinds versie 4.0 ]

Wanneer kan ik over dit moois beschikken?
WinToets 5.0 verschijnt einde 2014. Op dit moment bevindt het programma zich nog in het bèta teststadium. Zo gauw het programma klaar is en alle Help erbij is geschreven, krijgen alle bestaande klanten een bericht van ons. Men kan dan een gratis update krijgen voor dezelfde subversie of upgraden naar een hogere versie. Er zullen meerdere cursusboeken bij gaan verschijnen. DRP zal diverse nieuwe (overstap)trainingen bij versie 5.0 aanbieden.

Vragen kunt u indienen via [ info@drp.nl ] of ons [webformulier ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s