[5] WinToets 5.0 | Project Instellingen

Als een toets moet worden afgespeeld in WTAfname of WTFlash/SCORM of de Quayn- of iPad- HTML5-player, dan kunnen er tientallen zogenaamde project-instellingen meegegeven worden. Die beïnvloeden de afname. Zo kan ingesteld worden dat wel/niet gebladerd mag worden, kan de cesuur worden ingesteld en worden bepaald wat er na de afname moet gebeuren. Het aantal tabbladen hierbij is in versie 5.0 teruggebracht van 13 naar 7.
Door: Allard Bijlsma

In de loop van ruim 20 jaar hebben we het aantal afname-instellingen van een paar, naar ruim 100 uitgebouwd. Beginnende gebruikers zagen soms door de bomen het bos niet meer. In versie 5.0 zijn er geen instellingen bijgekomen of verdwenen, maar we hebben één en ander wel opnieuw ingedeeld. Na het tabblad Algemeen volgen nu enkel nog de tabbladen die direct het afnameproces beïnvloeden.

Dat loopt van Inlog, via Aan het begin naar Tijdens en van Uitslag via Na afloop naar Vervolg. Alle andere tabbladen, zoals Restricties en Certificaat, zijn nu keuzeknoppen geworden op die tabbladen. We hopen dat daarmee een meer logische opbouw van afnamemogelijkheden wordt geboden. Pop-ups die al bestonden, zoals die voor de cesuurinstelling, zijn knoppen gebleven.

We hopen dat bestaande gebruikers snel hun weg hier weer zullen vinden.

wtmaak_aanhetbegin

[ ‘Restricties’ is nu een knop geworden op het tabblad Aan het begin ]

wtmaak_cijferbepaling

[ ‘Cijferpaling’ (cesuur instellen) was al een knop en geeft als vanouds een pop-up scherm ]

Wanneer kan ik over dit moois beschikken?
WinToets 5.0 verschijnt najaar 2014. Op dit moment bevindt het programma zich nog in het bèta teststadium. Zo gauw het programma klaar is en alle Help erbij is geschreven, krijgen alle bestaande klanten een bericht van ons. Men kan dan een gratis update krijgen voor dezelfde subversie of upgraden naar een hogere versie. Er zullen meerdere cursusboeken bij gaan verschijnen. DRP zal diverse nieuwe (overstap)trainingen bij versie 5.0 aanbieden.

Vragen kunt u indienen via [ info@drp.nl ] of ons [webformulier ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s