[9] WinToets 5.0 | Nieuw onderdeel WTConverter

In het vorige bericht stipten we het nieuwe onderdeel WTDiagnose aan. In dit weblogartikel aandacht voor het nieuwe onderdeel WTConverter.
Door Allen Bijlsma

Er zijn honderdduizende gebruikers van WinToets en Quayn in Nederland inmiddels. Velen kennen het omdat ze er in getoetst worden, anderen bouwen zelf aan toetsen en itembanken. Voor wie veel ontwikkelt, is WTConverter een must. Als gebruikers zich hier even in verdiepen, zien ze al snel mogelijkheden vele tot honderden uren repeterend werk te vervangen door enkele simpele acties in dit onderdeel van WinToets 5.0 EXPERT en SUITE. Als u zo nu en dan een losse toets ontwikkelt, is WTConverter minder interessant.

WTConverter 5.0

Dit onderdeel is een must voor een ieder die grootschalig met WinToets en/of Quayn werkt. Vooral het batchgewijs kunnen aanpassen van instellingen, kan al snel tientallen uren werk besparen. Instellingen die willen doorgroeien van WinToets naar Quayn, hebben dit onderdeel nodig om toetsen in TST-formaat om te zetten naar het XML-formaat dat Quayn gebruikt. Instellingen die wel Quayn hebben en geen licentie op WinToets (of de PRO-versie hebben), kunnen apart QuaynSupport aanschaffen, waarin WTConverter ook is opgenomen.

  • Aanwezig in de versies EXPERT en SUITE en dus niet in PRO.
  • Hiermee zijn voor één of een reeks TST-files alle project instellingen aan te passen. Hierbij kunnen naar keuze lege velden worden gevuld, bestaande velden intact blijven en alleen lege velden gevuld en/of alle velden worden overschreven.
  • Hiermee kan via zoeken en vervangen in één of een reeks TST-files naar teksten worden gezocht en die worden vervangen in aan te geven velden.
  • Hiermee kunnen TST- of XML-toetsen (ook batchgewijs) worden omgezet naar diverse andere formaten, waaronder het Quayn-formaat.
    Bij dit omzetten kunnen direct alle instellingen worden aangepast.
  • XLS-bestanden voor commentaar en metadata kunnen worden omgezet naar XML.
  • Externe formaten als IMS QTI en IMS QTI NL kunnen (ook batchgewijs) worden omgezet naar TST (WTMaak) of XML (Quayn).
  • Een TST- of XML-bestand kan in één keer naar de afdrukfunctie van WTMAAK [PRO of EXPERT] of WTPrint [SUITE] worden gestuurd.

wtconverter01

 [ sleep tst-files naar de dropbox en laat direct project instellingen voor alle tst-files aanpassen ]

wtconverter02

[ sleep één of meerdere Quayn zip-packages naar de dropbox, laat in aan te geven velden zoeken en vervangen en schrijf ze weer weg als te uploaden Quayn zip-packages ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s