[12] WinToets 5.0 | Opgeruimd staat netjes: exportmenu’s

Versie 4.0 van WinToets hebben we in de loop van de jaren al maar verder opgetuigd met nieuwe imports en exports. In versie 5.0 hebben we hier de bezem doorgehaald. We hopen hiermee het pakket voor starters toegankelijker te hebben gemaakt.
Door: Allard Bijlsma

Het onderdeel WTMaak binnen WinToets kan gebruikt worden voor het exporteren van projecten naar allerlei WinToets- en WinToets WEB-formaten, maar ook om te exporteren naar andere programma’s zoals Socrative of aan te bieden in formaten als SCORM of IMS QTI. In de nieuwe versie hebben we alle exports ingedeeld in vier groepen:

 • WinToets TST:
  naar netwerk, naar beveiligde TSTx en diverse batchexports.
 • WinToets WEB:
  exports naar Quayn, als website en SCORM.
 • Naar elo’s:
  het betreft hier vooral exports via IMS QTI en SCORM.
 • Databases:
  onder meer naar Excel, ASCII, Socrative en IMS QTI.

Ook het menu om mee te importeren hebben we opgeruimd en opnieuw ingedeeld. Bestaande gebruikers van WinToets zullen snel hun vaste en veel gebruikte opties vinden. We hopen vooral dat startende gebruikers veel sneller hun weg in WTMaak zullen gaan vinden. Voorlopig hebben we de code van verwijderde exports nog in het programma laten zitten. Mocht u bepaalde exports toch weer graag terug willen hebben, dan horen we dat graag. Horen we niets, dan zullen we de code op termijn gaan opschonen. WTMaak wordt daar dan weer een stukje sneller van.

Toekomstige exports zullen we alleen nog gaan toevoegen aan WTConverter en minder vanuit WTMaak gaan aanbieden.

export_40

[ een veelheid aan exportmenu’s en een veelheid aan subopties in WTMaak 4.0 ]

export_41

[ minder menu-opties en minder subopties in WTMaak 5.0 ]

Wanneer kan ik over dit moois beschikken?
WinToets 5.01 verschijnt einde 2014. Op dit moment bevindt het programma zich nog in het bèta teststadium. Zo gauw het programma klaar is en alle Help erbij is geschreven, krijgen alle bestaande klanten een bericht van ons. Men kan dan een gratis update krijgen voor dezelfde subversie of upgraden naar een hogere versie. Er zullen meerdere cursusboeken bij gaan verschijnen. DRP zal diverse nieuwe (overstap)trainingen bij versie 5.0 aanbieden.

Vragen kunt u indienen via [ info@drp.nl ] of ons [webformulier ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s