En we noemen hem …. WinToets 5.0

De tijd vliegt. In 2008 hebben we WinToets 4.0 met subversie 50 uitgebracht en inmiddels zijn we bij subversie 290. Al in 2008 zijn we begonnen met het denken en bouwen aan een grotere update. Tot enkele weken geleden hadden we het over versie 4.1, maar het wordt definitief 5.0.
Door: Allard Bijlsma

Aangezien we inmiddels een bèta hebben en diverse ontwikkelpartijen er al mee aan de slag zijn gegaan, krijgen we ook reacties terug. Het feit dat er zeer grote vernieuwingen in zitten en het uiterlijk is aangepast, geeft standaard het commentaar dat het geen subversie van 4 zou moeten zijn. We hebben daarom besloten geen versie 4.1 maar een versie 5.0 te gaan uitbrengen. Komende week krijgen alle bestaande gebruikers een e-mail, met het verzoek online te gaan aangeven naar welke versie men wil upgraden: 5.0 PRO, 5.0 EXPERT of 5.0 SUITE en/of men daarnaast met Quayn in de cloud en/of op de iPad wil gaan werken.

Als u dat wilt kan Tom van Rijk vanuit DRP met u contact opnemen en de opties telefonisch bespreken of kan hij bij u op school langskomen en alle mogelijkheden met u bespreken. Alle grote en veel kleine educatieve uitgeverijen leveren toetsen uit voor WinToets en/of Quayn, de nieuwe koppelingen met Magister en andere partijen; allemaal zaken waar u misschien vragen bij hebt. Uiteraard kunt ook naar ons kantoor zelf bellen.

Hoe komt u nu al meer te weten over de nieuwe versie 5.0?

  • Sinds deze maand hebben wij Tom van Rijk op pad om scholen te bezoeken, die willen zien welke toetsoplossingen wij bieden voor: papier [WTMaak], netwerk [WTAfname], in de elo [WTFlash- of HTML5-player], in de cloud [Quayn] en via tablets [Quayn App]. Via een online formulier kunt u een ‘toetsgesprek’ aanvragen. Dit kan zowel telefonisch als via Skype, maar als u een toetswerkgroep hebt, kunnen wij u ook tijdens een overleg van die werkgroep bezoeken en informeren. DRP biedt u de mogelijkheid elke vorm van toetsing in uw instelling te gaan toepassen.
  • Op 31 oktober zal ik spreken op het Nationaal Congres ‘Toetsen om te leren’ en laten zien welke rol formatieve toetsen kunnen hebben in het onderwijs. Tot vandaag hebben zich al 100 personen aangemeld voor deze lezing. Uiteraard laat ik stukjes zien uit de nieuwe WinToets.
  • Op 6 november zijn we op de OMO ICT-dag ‘Shift happens’. Onze medewerker Marijke Romer zal onder meer laten zien hoe je in WinToets 5.0 met ‘flipping the classroom’ aan de slag kunt. We hebben ook een stand, waar u versie 5.0 geheel werkend kunt bekijken.
  • Via een upgradeformulier kunt u al aangeven naar welke versie van 5.0 u wilt gaan doorgroeien.
  • Volg onze komende nieuwe website en dit weblog, met daaraan gekoppeld ons Twitter- en Facebookaccount.

Doorlinken:

Let op: we hopen eind december klaar te zijn met versie 5.0, die dan na de kerstvakantie kan gaan uitkomen. Cursusboeken erbij volgen zo spoedig mogelijk daarna. Overstaptrainingen kunnen nu al aangevraagd worden. Alles onder voorbehoud dat alles mee zit.

expert_hoofdpagina_650

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s