Update WTFlash binnen WinToets 4.0

De afgelopen weken zijn we geconfronteerd geweest met een probleem binnen WTFlash, zoals in gebruik binnen SCORM-pakketjes in elo’s. Bepaalde vraagtypes en bronnen werden niet goed meer getoond en sommige vragen konden niet meer worden beantwoord. Vrijdag 10/10 hebben we een update geplaatst, waarmee dit probleem verholpen is.
Door: Allard Bijlsma

De oorzaak lag niet in onze WTFlash zelf, maar in een externe bibliotheek, waarnaar werd verwezen. Bij cloudapplicaties ben je afhankelijk van updates van browsers, van besturingssystemen, maar ook van door externe organisaties beheerde bibliotheken, zoals gebruikelijk onder meer in het open source circuit. Gelukkig kunnen we dergelijke problemen snel achterhalen, maar vaak vergt het toch een tijd om bestaande applicaties daarvoor aan te passen en weer te testen. Gebruikers van elo’s als Magister, itslearning, Smartschool, Fronter, Moodle e.d. kunnen deze problemen hebben ervaren. Door het uitpakken van een update kunt u voorkomen nog langer verkeerde pakketjes aan te maken. Helaas zullen alle in de elo aanwezige SCORM-pakketjes opnieuw gemaakt en geüpload moeten worden. Via onze WTConverter is het wel mogelijk de pakketjes op de harde schijf in één keer om te zetten naar een correct zip-pakketje. De bètaversie hiervan kunt u binnenkort bij ons aanvragen.

Het volgden staat klaar om te downloaden:

  • Versie 4.0.290 staat als download setup voor nieuwe pc’s weer klaar in onze downloadsite: [ klik hier ]
    Geschikt voor nieuwe gebruikers van WinToets 4.0 PRO, EXPERT en SUITE of als u opnieuw WinToets wilt installeren. Er zijn speciale setups voor stand alone, netwerk, terminal servers en voor Smartschool-gebruikers.
  • Een update-zip met versie 4.0.290 kan gebruikt worden van het updaten van een bestaande installatie: [ klik hier ]
    Bedoeld voor een ieder die WinToets al heeft geïnstalleerd en alleen de nieuwe versie wenst te plaatsen.
  • We testen op dit moment een nieuwe WTConverter, die reeksen oude SCORM-pakketjes die op uw harde schijf staan, in één keer kan aanpassen. Interesse voor deze converter kunt u aan ons doorgeven via dit formulier: [ klik hier ]. We berichten u dan op het moment dat deze WTConverter online klaar staat om te downloaden.

In deze versie hebben we direct de beveiligde afname verder aangescherpt. Een school uit Leeuwarden meldde ons dat onder Windows 8.1 misbruik gemaakt kan worden van voor personen met een beperking ontwikkelde sneltoetsen, om uit de beveiliging van WTAfname te springen. Dit probleem deed zich voor sinds de komst van Windows 8. Al deze sneltoetsen zijn in versie 4.0.290 nu afgevangen.

De toekomst

Eind 2014/begin 2015 komen we met WinToets 5.0, waarin de Flashexport vervangen kan worden door een HTML5-export. We raden vanaf dat moment een ieder aan alleen nog daarmee SCORM-pakketjes te maken. Zowel in WinToets als Quayn gaan we met het gebruik van Flash stoppen. Het is de verwachting dat over enkele jaren Flash niet meer ondersteund zal worden door browsers. Dat moment willen we voor zijn en nu al een oplossing gaan bieden.

vb_Flash_en_html5_650

[ onderop WTMaak 5.0 | daarboven preview in WTFLash en voorop een preview in HTML5 | verwacht ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s