Uitrol WinToets 5.0 vanaf begin mei | keuze van versie

Na jaren bouwen en maanden testen is het dan zo ver, we hebben al weer een tijdje een bètaversie van WinToets 5.0 uitstaan bij enkele klanten. Begin mei kunnen we WinToets (online) gaan uitleveren aan alle scholen en bedrijven.
Door: Allard Bijlsma

WinToets 5.0 is de eerste grote upgrade sinds 2008. Het is ook een versie die opnieuw in een netwerk geïnstalleerd moet worden omdat de nieuwe mogelijkheden ook nieuwe drivers meebrengen. Alle tekstvakken ondersteunen nu HTML en de EXPERT- en SUITE-versie kennen een HTML5-export, al dan niet geïntegreerd met SCORM-en Quayn-functionaliteit. Alle klanten hebben afgelopen week een e-mail gehad met het verzoek aan te geven wat men wil:

 • Nog even met versie 4.0 blijven werken en later overstappen.
 • Overstappen van 4 PRO naar 5 PRO of doorgroeien naar 5 EXPERT of 5 SUITE
 • Overstappen van 4 EXPERT naar 5 EXPERT of doorgroeien naar 5 SUITE
 • Overstappen van 4 SUITE naar 5 SUITE
 • Overstappen en tevens een licentie nemen op ons cloudproduct Quayn

Om deze keuze te kunnen maken moeten alle gebruikers de verschillen weten. Hiervoor komen we de komende weken met nieuwe flyers, een factsheet van 30 pagina’s, een nieuwe website, een overstaptrainingsaanbod en in de zomer twee nieuwe cursusboeken. Alles zal aangeboden en/of aangekondigd worden via dit weblog. Inmiddels hebben we van de eerst ruim 100 klanten al een reactie gehad. Die worden als eerste verwerkt de komende weken.

Zie ook onze voorlopige [ website hierbij ].

Waarom nog WinToets?

Steeds meer bedrijven mogen niet meer online toetsen en examineren in verband met online veiligheid. WinToets is vrijwel het enige volwaardige offline toetspakket dat er nog bestaat. We bemerken hierdoor een grote belangstelling voor juist offline toetsen en examineren. Tegen de zomer komen we met de mogelijkheid elke toets uit Quayn via WinToets 5 SUITE af te nemen, waarbij tijdens de toets tijdelijk de internetverbinding volledig wordt verbroken. Wij adviseren Quayn-gebruikers die veel summatief (voor een cijfer) toetsen, zeker naar deze oplossing te kijken. Offline toetsen werkt altijd sneller dan online, is vaak een stuk veiliger en altijd stabieler, omdat er geen internetverbinding nodig is. Toetsen ontwikkelen gaat sneller offline dan online. Alle toetsen uit WinToets 5 EXPERT en 5 SUITE kunnen in Quayn ingelezen en en andersom. Quayn is ideaal voor online samenwerken aan itembanken, het uitwisselen van toets(vrag)en, koppelen aan systemen zoals Magister ELO en voor formatief toetsen (thuis)oefenen).

Welke versie van WinToets?

Er zijn drie versie, elk voor een eigen doelgroep:

 • PRO | voor enkel offline toetsen en afdrukken naar papier.
  Wilt u ook naar websites, Quayn of elo’s wegschrijven, ga dan minimaal voor EXPERT.
 • EXPERT | meer vraagtypes, beveiligd toetsen, exports naar online met meegeleverde HTML5-player.
  Wilt u uitgebreid toetsen gaan ontwikkelen of koppelen aan Quayn, neem dat SUITE.
 • SUITE | heeft ook hulpprogramma’s voor ontwikkelaars en Quayn-gebruikers.
  Inclusief secure offline browser voor veilig afnemen van Quayn-toetsen.
  Inclusief tools voor batchomzetting, -zoeken en -genereren. Speciaal voor ontwikkelaars en Quayn-gebruikers.
 • Werkt u enkel via ChromeOS, MAC of een iPad of andere tablets, neem dan altijd Quayn die volledig in de cloud werkt. WinToets zal op deze devices niet draaien. Uiteraard weer wel als ook Windows draait op uw MAC.

Iedere bestaande gebruiker (= contactpersoon WinToets van een instelling)  kan de wensen voor de update weergeven via dit [ upgradeformulier ].

50_expert_beheer

[ elke versie 5.0 kent WTMaak, WTAfname, WTAnalyse en WTAdmin, maar EXPERT heeft meer onderdelen dan PRO en SUITE nog weer meer ten opzichte van EXPERT ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s