Lunchblog: elke week een item uit het boek Telt dit mee? met een praktisch voorbeeld! Deze week: grootste ergernis van leerlingen (hoofdstuk 8)

Lunchblog: elke week een item uit het boek Telt dit mee? met een praktisch voorbeeld in WinToets! Deze week: grootste ergernis van leerlingen (hoofdstuk 8)
Door: Marijke Römer

In hoofdstuk 8 van het boek ‘Telt dit mee?’  worden de grootste ergernissen van leerlingen op een rij gezet. Het meest ontevreden zijn leerlingen over de snelheid van de uitslag (38%). Met WinToets kunt u de leerlingen snel van een uitslag voorzien. De leerling kan aan het eind van de toets het volgende scherm te zien krijgen. Standaard staat dit aan als u in WTMaak een toets aanmaakt. 

wintoetsdirectuitslag
[Direct na de toets wordt het uitslagvenster getoond]

Heeft u nog open vragen? Deze kijkt u na afloop na met WTAnalyse. U kunt horizontaal dezelfde vraag voor alle leerlingen nakijken met het antwoordmodel erbij.

nakijken Wtanalyse
[ Open vragen nakijken door punten toe te kennen bij Score ]

Er staan nog meer ergernissen in hoofdstuk 8, zoals: de toets  moet aansluiten bij de stof die je moest leren”. Dit kan door je eigen toets samen te stellen zodat deze overeenkomt met de stof die je gegeven hebt. Ook niet onbelangrijk: “instinkers ervaren ze als superirritant”.

Meer info over het boek: [ klik hier ]
Bestellen in de webshop: [ klik hier ] 

Volgende week:  Delen van kennis en ervaringen (hoofdstuk 2).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s