Lunchblog: elke week een item uit het boek Telt dit mee? met een praktisch voorbeeld! Deze week: kennis en ervaring delen (hoofdstuk 2)

Lunchblog: elke week een item uit het boek ‘Telt dit mee?’ met een praktisch voorbeeld! Deze week: kennis en ervaring delen (hoofdstuk 2)
Door: Marijke Römer

aankondiging

In de eerste hoofdstukken van het boek ‘Telt dit mee?’ worden de onderwerpen visie en toetsbeleid behandeld: “Elke school heeft een toetsbeleid, of het nou wel of niet zo heet“. Dit is een globale naam voor de opvattingen van toetsen en beoordelen en de afspraken.

>> Meer over het boek Telt dit mee?

Toetsconstructie is een van de top 9 praktijkkwesties: “Toetsconstructie in brede zin, en meer specifiek het delen van elkaar kennis en ervaring.”

Ook tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik dit gevonden, dat een van de belangrijkste factoren voor het slagen van de inzet van ict, het van elkaar leren is. Vaak wordt binnen de sectie samen gewerkt aan het maken van WinToetsen of soms is er iemand die de kar trekt. Bijvoorbeeld: iemand uit de sectie maakt een  SO voor de brugklas. Zij deelt deze met collega’s die hem ook afnemen. Deze collega’s zien bijvoorbeeld een hotspotvraag en vragen de collega die dit gemaakt heeft: hé hoe maak je dat? Ze gaan even samen zitten en zo gaan balletjes rollen!

Meer info over het boek: [ klik hier ]
Bestellen in de webshop: [ klik hier ] 

Volgende week: Inspectiekader en feedback (hoofdstuk 5).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s