Beheerder WinToets: bent u klaar voor het nieuwe schooljaar?

De eindexamens zijn inmiddels afgelopen. De eindexamenleerlingen zijn nu al van school. De andere klassen hebben aan het eind van het jaar nog toetsweken, maar daarna gaat er waarschijnlijk weinig meer getoetst worden. Dit is het moment om WinToets klaar te maken voor het nieuwe schooljaar.
Door: Marijke Römer

3 acties voor een schone lei:

  • De cursistlijst bijwerken
  • De uitslagbestanden verplaatsen naar een backupbestand
  • De gegevensmap leegmaken

Cursistlijst klaarmaken voor het nieuwe schooljaar
Via een cursistlijst kunnen cursisten zichzelf aanklikken bij het starten van een toets, in plaats van hun gegevens te moeten typen. Het kiezen uit de lijst is handig en snel voor de cursist, maar ook voor het gegevensbestand is het beter, omdat er met elke typefout een nieuw persoon aangemaakt wordt. Ook kan de cursistlijst gebruikt worden in combinatie met het automatisch inloggen op basis van de netwerkinlog.

Voor het nieuwe jaar is een nieuwe lijst nodig, anders kloppen de klassen van cursisten niet meer en kunnen eerstejaars geen toets opstarten. Idealiter zet de WinToets-beheerder een Excel-document vanuit bijvoorbeeld Magister om naar een nieuwe cursistlijst. [ Zie deze handleiding ] om een cursistlijst aan te maken en te gebruiken.

inloggenwt
[ inloggen via een leerlinglijst ]

Uitslagbestanden klaarmaken voor het nieuwe schooljaar
Alle gegevens van de leerlingen verschijnen in een uitslagbestand. Of meerdere, als docenten dit in hun toetsen hebben aangegeven. Wanneer iedereen gebruik maakt van hetzelfde bestand, is het handig alle uitslagbestanden, zoals ‘gegevens50.wta’, naar een backupmap te verplaatsen. Zo wordt er met het nieuwe schooljaar een nieuw bestand aangemaakt, waar alleen gegevens van het nieuwe jaar in terecht komen.

Gegevensmappen leegmaken 
Om alles extra op te ruimen voor het nieuwe jaar, kunt u ook de logbestanden van WinToets weghalen. Hiervoor verplaatst u inhoud van de GEGEVENS.BAK map naar een backupmap naar keuze. Zorg dat de BAK-map wel blijft bestaan na deze actie.

Hulp nodig? Mail op onze helpdesk Nick Hollegien via [ dit formulier ].

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s